ПРЕДСТОИ ПРАЗНИЧНИЯТ КОНЦЕРТ НА ИНИЦИАТИВАТА "СВЕТИЛНИК"!

Submitted by admin on Mon, 05/30/2022 - 11:17

На 1 юни 2022 г. от 11.00 часа в Парк-театър „Борисова градина“ сдружението на автори и композитори Музикаутор организира празничен концерт, на който ще бъдат представени новите химни на шест столични училища, създадени в рамките на инициативата „Светилник“.

Инициативата се осъществява в партньорство с Националното музикално училище „Любомир Пипков“, Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“, Българската телеграфна агенция и Сдружение „Сцена Музика“. Медийни партньори за концерта са bTV Media Group и Българското национално радио.

С инициативата партньорите целят да предложат модел, основан на музика, творчество, взаимодействие, отговорност и разбиране на ценностите, които изграждат и ни свързват в една хармонична общност. „Така ще имаме увереност, че създаваме среда, в която нашите деца ще се реализират като пълноценни членове на обществото и ще проектират нашето по-добро бъдеще“, посочват организаторите.

Празничният концерт ще представи химните, създадени за 19 СУ „Елин Пелин“, 81 СУ „Виктор Юго“, 108 СОУ „Никола Беловеждов“, 153 Спортно училище „Неофит Рилски“, 171 ОУ „Стоил Попов“ и Специалното училище за ученици с нарушено зрение „Луи Брайл“. Те ще бъдат изпълнени от оркестъра на НМУ „Любомир Пипков“ Младежка филхармония „София“ с диригент Славил Димитров. На концерта ще бъдат излъчени премиерно и видеоклиповете, които бяха създадени специално за химните от магистри режисьори на НАТФИЗ.

Програмата включва още музикални изненади за малки и големи от поп-изпълнителите Прея, Дара Екимова и Искрата, а концерта ще води известният телевизионен водещ Николаос Цитиридис.

Със събитието ще отбележим и юбилея на Музикаутор, който вече 30 години работи в защита на авторските права в България и за популяризирането на българското творчество и култура.

Заповядайте на 1 юни 2022 г. (сряда) от 11.00 до 13.00 ч., за да отбележим заедно този светъл празник! Входът е свободен!