ЗАЕДНО В ПОДКРЕПА НА ПРИРОДАТА!

Submitted by admin on Mon, 10/10/2022 - 08:30

В петъчния ден нашите шестокласници бяха участници в един нетрадиционен час. Гостува ни изключително харизматичната г-жа Блажка Димитрова (известна като „Благичка“, създател на инициативи за „Нулев отпадък“ и здравословно хранене), представител на „Zero Waste България“, като страна от проект на организацията „Хенкел“, по който нашето училище кандидатства.

            Учениците от 6 „А“ клас за втора година са активни участници в мероприятия, свързани с подобни еко-идеи. През миналата учебна година голяма част от децата се включиха с прекрасни рисунки в оспорван конкурс на тема: „Разделно събиране на отпадъци“, като две от тях спечелиха призовите места.

Изключително атрактивна, с много примери близки до децата, лекторката представи важни теми във връзка с отношението ни към продуктите, които купуваме, ползваме, изхвърляме, ядем и как действително всеки един от нас може да помогне с личния си пример за една чиста и здравословна среда на живот.

Учениците се включиха с удоволствие и много емоции с въпроси, знания и личен опит в този нетрадиционен и много полезен „учебен час“, като тяхната креативност бе подкрепена с аплодисменти от нас, присъстващите учители, и малък подарък за всеки от лекторката.

След одобряването на проекта ни от организацията „Хенкел“, това беше следващата крачка в неговата реализация – обучение, реализирано в нашето училище, като крайната цел на нашето участие е да получим финансиране за закупуване на сензорни кранове, за да се намали използването на водни ресурси и на голям компостер за двора ни. Нашата гостенка сподели чудесните си впечатления не само от срещата си с учениците, но и от прекрасно подредения ни и озеленен двор.

Нека си пожелаем успех в идеите, които искаме да реализираме!