Забележителна среща с известен спортист

Submitted by admin on Thu, 10/20/2022 - 05:31

В нашето училище гостува Петя Неделчева – най-успешната българска състезателка по бадминтон и треньор на националния отбор по бадминтон. Петя Неделчева е четвъртфиналистка на олимпийските игри в Атина. Участвала е в три олимпиади – Атина 2004, Пекин 2008 и Лондон 2012г., шесткратна носителка на Европейската купа по бадминтон. Има спечелени повече от 50 титли от международни шампионати.

Във физкултурния ни салон се възцари атмосфера на истинско спортно състезание – корт, състезатели, публика. Нашите бадминтонисти се състезаваха помежду си, по двойки, след това всеки един от тях имаше удоволствието да се изправи срещу именитата гостенка. Публиката - ученици от прогимназиален етап аплодираха участниците и с интерес следяха някои професионални трикове в играта на  бадминтонистката. Всички присъстващи научиха интересни факти за произхода на спорта бадминтон, за най-развитите държави в този спорт, за техниките на игра, за перцата и ракетите. Учениците разбраха, че успехите не са даденост, а плод на труд, упоритост, постоянство, лишения. Няма съмнение, че  бадминтонът би загубил много, ако Петя Неделчева бе предпочела цигулката.

Накрая, впечатлена от физическите данни и възможности на нашите ученици, Петя Неделчева ги покани да посетят тренировка на националния отбор по бадминтон.

Вчерашният бе един различен ден, в който учениците ни изживяха положителни емоции.