Добре дошли!

2023-01-26

Ученически игри – шахмат

Днес се проведе поредният турнир от УИ – по шахмат. Ученици от четири училища в нашия район се срещнаха на шахматните дъски. Амбицията на всеки състезател бе да матира царя на противника. Нашите ученици показаха умения и изиграха добри партии. Заеха III място в турнира и се върнаха с грамота и купа.

Пожелаваме им да вървят напред към гросмайсторската титла!

2023-01-24

Споделено с връстници

В петък в нашето училище се проведе интересна среща. Димитър Стефанов и Димитър Митов, настоящи ученици в НГДЕК и бивши наши възпитаници пожелаха да се срещнат с ученици от пети, шести и седми клас. Привилегия за всяко училище е да има такива ученици като двете момчета. Своето развитие те започнаха точно от нашето училище. С уважение и признателност се обърнаха към своите учители, с които са направили първите стъпки по пътя на знанието. Впечатлиха с изказа си, с познанията по история, с общата култура и с разсъдливостта си. А са само на 13 и 14 години.

2023-01-17

Спорт в училище

Вчера се проведе едно много хубаво спортно събитие. Хандбалистите от нашето училище изиграха приятелски мач с техните връстници от 90 СУ, гр. София. Резултатът 30:23 в полза на учениците от 90 СУ е своеобразен успех за нас. Хандбалистите на 90 СУ са едни от най-добрите столични ученическите отбори. Тази среща оказа мотивиращо въздействие върху учениците ни. Те получиха още една доза увереност за добро представяне на зоналните ученически игри.

А учителите по ФВС на двете училища дадоха пример за добро отношение, колегиалност и професионализъм в сферата на образованието.